Yoga

Stärk din kropp på ett naturligt sätt

Yoga är något man kan börja med när som helst och utöva under hela sin livstid. Du kan yoga sittandes på en stol ståendes eller på en Yogamatta. Det finns många olika yogaformer. Man blir aldrig fullärd, det är enkelt att utöva.
Det yttersta målet med yoga har traditionellt beskrivits som frihet, frigörelse, men en entydig beskrivning av vad detta innebär är inte möjlig; det beror på vilken praktisk, filosofisk eller andlig tradition man utgår ifrån. Det kan beskrivas som en absolut frihet. 
Eller att yogan skapar förening. Yogan utövas även för att minska stress och hålla kroppen smidig, och öka välbefinnande och hälsa. 

Allmänt sagt om Yoga:
-Yoga ger mer styrka, större smidighet, bättre balans, större kroppskännedom, inre stillhet och avslappning.
-Yoga ger bättre fungerande matsmältning, starkare nervsystem, och förbättrar blodcirkulationen.
-Yoga är bra mot stress, man lär sig att bättre lyssna till kroppens signaler och man sover bättre.
-Yoga lär dig styra din andning och ger dig därmed bättre kontroll på sinnet.
-Yoga korrigerar ofta felställningar och obalanser i kroppen och gör att värk och spänningar i rygg, axlar, nacke och huvud blir avsevärt mindre och kan försvinna helt.

MEDI-Yoga är en lugn och inkännande Yoga som med fördel kan utföras på stol. Detta gör att dina förkunskaper kring yoga inte behöver vara så stora. Vi kommer även att prova på traditionell kundaliniyoga. Efter veckan kommer du att ha många redskap som gör att du kan yoga på egen hand hemma. Vi kombinerar yogan med meditationer av varierande slag. Har du mer erfarenhet kan jag lova att du även får ut maximalt av yogan. Vi Yogar på morgonen till soluppgången endera på taket till ett av husen eller så går vi ner till stranden. Vid strandyoga finns möjlighet till ett uppfriskande bad efter yogan.

KundaliniYoga denna yogaform erbjuder kraftfulla tekniker som snabbt återställer din kropp och själ i balans. Kan även hjälpa oss att bättre hantera stressen i vardagen. kallas ofta för medvetenhetens yoga Medveten närvaro. Du behöver inte vara vältränad eller vig eftersom yoga individuell och man börjar precis där man befinner sig.

Klassisk yoga i tradition av Krishnamacharya präglas av lyhördhet, lagom utmaning och en variation i hur yogans verktyg används så att alla kan hitta ”sin yoga”. Varje yogapass  innehåller asana i vinyasaflöden, dvs fysiska övningar där rörelse och andning synkroniseras i ett flöde, pranayama (andningsövningar), dhyanam (meditation), mantrasång samt yogans filosofi och hur den kan användas i vardagen. En yoga som vill ge glädje, självacceptans och hälsa på alla plan.

Ingrid Wikström - Gästfri Värdinna på Casa Larwik, Vandringsledare, Gongmästare, Yogalärare och den som håller i alla trådar.

Ingrid Wikström Ingrid Wikström

Ingrid Wikström driver tillsammans med sin familj Casa Larwik och tar emot grupper för att dela med sig av den fantastiska miljön och stämningen de skapat mitt emellan havet och bergen i närheten av Nerja. Ingrid får alla deltagare att känna sig som om hennes och familjens gård är deras hem.
Hon har ett stort intresse för vandring både från Sverige och sedan 11 år tillbaka i bergen runt Nerja. På egen hand och med grupper utforskar hon nya spännande stigar, utsikter och sköna utflyktsmål.

2012 började honutbilda mig inom den medicinska yogan en yogaform som används inom sjukvården och där det forskas intensivt för att se hur yogan kan få effekter på läkande och tillfrisknande men inte minst en bättre livskvalité. Yogaformen har sitt ursprung ur kundaliniyogan som är en mjuk och inkännande yogaform. Hon har även utbildat sig inom Gong spelande så kallat gongbad det vill säga en stor metallplatta på vilken man spelar då deltagarna ligger avslappnade och får njuta av gongens vibrationer och toner.

Lotte Wemmenborn-yogalärare

Lotta Wemmenborn Lotta Wemmenborn

Lotte är sjukgymnast, yogalärare och vandringsledare med 30 års erfarenhet av att hjälpa till självläkning, hälsa och glädje. Yoga är till för alla oavsett förutsättningar och behov och tar emot deltagare i alla åldrar från tonår och uppåt. Lotte arbetar också som healer och medial vägledare för att möta den som söker djupare mening och läkning. 

Mixen av österländsk och västerländsk kunskap, andlighet och naturvetenskap, ger både bredd och djup i det lotte Lotte förmedlar och lever sedan många  år. Du får en skön mix av yogapass, roliga workshops, meditationer och inspirationsföreläsningar som vi vet gör veckan magisk. Ämnen som  intuition, självkärlek, självkänsla, stresstålighet, egenvård för hälsa, livsglädje och vardaglig yogafilosofi är ämnen som vi samlas runt i goda samtal efter kvällens middag, ett uppskattat inslag av alla. 

Läs mer om Lotte på hennes hemsida www.lottewemmenborn.se

Enzo Merante - Andalusien terapi

Enzo Merante Enzo Merante

Andalusien terapi
Enzo Merante heter jag är massageterapeut, rådgivare och coach samt andlig vägledare,
Bergsguide och Vipassana- och zenmeditationslärare. Hanfödd med en speciell gåva av helande och har utvecklat det i arbetet som terapeut och healer i 30 år.
Om du upplever kroppsliga eller mentala problem kommer du att dra nytta av Enzos behandlingar.  
Enzo känner dina behov genom att observera kroppsspråk, aura, röst och genom dialog. Genom intuition får han mycket information och han hanterar den  varsamt och med  omsorg han älskar att hjälpa människor till en friskare och lyckligare liv. Terapin inkluderar massage, kiropraktik, energiarbete, vägledning i livsstil såsom vilken mat, träning och örter som ska stödja din läkningsprocess. All terapi är individanpassad för att möta ditt behov. Läs mer om Enzo Merante här https://andaluciatherapies.com/

Nina Nilsson - Massör

Nina Nilsson Nina Nilsson

Nina Nilsson och medverkar som massör vid Sat-nam  yogaretreats. Idag lever och bor hon i Nerja, Spanien. Nina kommer ursprungligen från landskrona i Skåne och har arbetat som massör i 8 år. Hon har drivit verksamhet både i Sverige och nu här i Nerja sedan 2021.
 
Nina deltar på våra retreat som behandlare hennes massage är mycket uppskattad. Nina utövar klassisk massage, lymfmassage och zonterapi. Du kan läsa mer om Nina i bifogad PDF.

Marie Hägglund - Yogalärare

Marie Hägglund Marie Hägglund

Marie Hägglund är din yogalärare under retreater i september 2023. Marie är yogalärare, massör och livscoach med mottot ”ute är bäst”.
Marie har tillbringat mycket tid i Indien och tagit med sig både yogan samt den ayurvediska massagen från sitt andra hemland. Hon kommer att bjuda på både fysisk hatha yoga, lugna yin och restorative klasser samt kvällsmeditationer under stjärnorna.
Veckan bjuder också på möjlighet att sova ute (på takterassen) något som Marie har som en del i sitt liv nära naturen. Läs mer om Marie på hennes hemsida . https://livsnjutaren.net/om_mig/

Yogan under veckan kommer att passa alla och vi jobbar med hjälpmedel som block och stripes mm.

Marie Androv - MediYoga terapeut

Marie Androv Marie Androv

Marie är MediYoga terapeut, mindfulnesslärare, Ayurvedisk Livsstilscoach och har tillbringat flera år i praktik och arbete på ayurvediska sjukhus i Kerala, Indien och två och ett halvt år med minfulnesstudier för Jack Kornfield och Tara Brach. Hon har en tidigare karriär som journalist i Washington D.C., kommunikationsansvarig på KTH och programkoordinator för Centralasien och Östafrika på SIDA, och har bland annat bott i Kyrgyzstan.

Marie har själv gjort resan från otrygghet till självtrygghet och brinner för att guida människor att stå stabilt och stötta sig själva oavsett vad som händer.
Maries motto är ”Du vet bäst vad du behöver.”

Yogan under veckan passar alla, även dig som sitter på stol, och kommer att anpassas efter deltagarnas behov.

Ulrika Karlsson - Yogalärare/terapeut

Ulrika Karlsson Ulrika Karlsson

Ulrika Karlsson är Yogalärare, föreläsare samt författare med populära böcker som läses i mer än 17 länder. Hon delar med sig av sina erfarenheter och förkroppsligad visdom från sitt hjärta. Med nästan 30 års erfarenhet av traditionella västerländska och österländska holistiska discipliner arbetar hon som Andlig healer, internationell författare, läsare av Akashiska biblioteket samt Yogalärare/terapeut.  

Yogan är mjuk, och intuitiv, feminin och väldigt kraftfull, samt anpassas till individen eller gruppens behov. Den passar alla oavsett erfarenhet. Essensen i Ulrikas arbete är att öka medvetenheten och att vägleda dig in i ditt hjärta samt att släppa gammalt Karma. En av Ulrikas gåvor är att hjälpa dig att förvandla gammal "inre skit", din karma, till Hälsa, flöde och frihet, så att du kan vara förenad med den du är på själsnivå.
Ulrikas vision är helt enkelt att bidra till en vackrare, mer medveten och kärleksfull värld. Läs mer här  www.ulliskarlsson.com

Monza - Vandringshund

Monza Monza

På gården finns vår Yoga och vandringshund Monza. Han lufsar runt på gården och hälsar alla välkomna.

Tomas Frankell-yogalärare

Tomas Frankell Tomas Frankell

Tomas Frankell introducerade kundaliniyoga i Sverige under 1980 och 1990-talet och startade den första lärarutbildningen för kundaliniyogalärare. I slutet av 1990 talet startade han sin egen yogaskola – Livsyogan som kombinerar yogans verktyg med intuitionsutveckling och självkännedom.