Gongbad

Gongen påverkar kroppen och dess meridianer

Gongens vibrationer sköljer över din kropp, får dig att uppleva en outgrundlig återhämtning.  Vi börjar alltid med ett lätt yogapass därefter får du slappna av till gongens vibrationer liggande på din yogamatta. 

Gongen påverkar kroppen och dess meridianer. Det frigör blockeringar, minskar spänningar och stimulerar cirkulationen. Resultatet är en omorganisation av den emotionella energi och de känslor som är bundna i kroppens struktur.

Ingrid Wikström-Gongmästare och yogalärare

2012 började jag utbilda mig inom den medicinska yogan en yogaform som används inom sjukvården och där det forskas intensivt för att se hur yogan kan få effekter på läkande och tillfrisknande men inte minst en bättre livskvalité. Yogaformen har sitt ursprung ur kundaliniyogan som är en mjuk och inkännande yogaform. Jag har även utbildad till Gongmästare Gongbad är vibrationer som skapas genom spel på gongen, dvs en stor metallplatta på vilken man spelar då deltagaren ligger avslappnade efter en kortare eller längre yogaklass.

Johanna (Joke) Eggenkamp - Gongmästare

Johanna (Joke) Eggenkamp, en energivarelse i världen. 
Bor och arbetar i Värnamo som yogalärare (sedan 2009), är utbildad lärare i Mediyoga och Kundaliniyoga enl. Yogi Bhajan , gongmästare (sedan 2012) och sjukgymnast (sedan 1980). 

Att förena kropp, sinne och själ, att bli MEDVETEN , det vill jag gärna lära dig. Att ge dig verktyg för att arbeta med denna process. Att kunna vara yogisk i vardagen, att vara ärlig mot dig själv, att vara ditt sanna jag. Min förhoppning är att du under denna vecka kommer ett eller flera steg närmare ditt sanna jag. En vecka just för DIG!

Som gongmästare använder jag mig av gongens vibrationer med sin läkande kraft. Den gör sin verkan där du kommer ner i den djupaste avslappning. Då finns tid och plats för läkning. Detta bakar jag in i ett yogapass eller anordnar gong”bad” tillsammans med mina gongmästarvänner.